Z roku na rok co raz bardziej zyskują na popularności wszelkiego typu kuchnie egzotyczne – wynika to przede wszystkim z tego, że podróże w nawet najbardziej odległe zakątki świata stały się zdecydowanie bardziej dostępne, ludzie mogą namacalnie zobaczyć tę egzotykę. A skoro już latamy w różne zakątki to i próbujemy różnych potraw – w końcu kulinaria w poszczególnych krajach różnią się zdecydowanie. Czym charakteryzuje się zatem taka egzotyczna kuchnia, na przykład tajska? To potrawy zupełnie inne niż te, do których jesteśmy przyzwyczajeni w Europie. Główne składniki, z której korzystają tamtejsi kucharze to liście limonki, galangal czy tofu – zupełnie inne produkty niż te, które używamy na co dzień. Potrawy przyrządzane po tajsku są zazwyczaj bardzo pikantne, kolorowe i pełne smaków. Co raz więcej osób interesuje się tajskim kucharzeniem – ludzie sami próbują przygotowywać potrawy po tajsku – składniki do nich można dostać w delikatesach, co zdecydowanie ułatwia kulinarne podróże „palcem po patelni”.
[Głosów:0 Średnia:0/5]